SWIMFUN & READY2RACE

SwimFun_Ready2Race

 

SwimFun


SwimFun activiteiten zijn bedoeld om verenigingen een format te bieden waarin sporters van jonge leeftijd kennis kunnen maken met de zwemsport. We richten ons hierbij specifiek op de minioren 1 en 2 leeftijden, maar oudere leeftijden kunnen uiteraard ook deelnemen.

De organisatie van de SwimFun activiteiten is in handen van de vereniging. Dit kan in elk type bad, 25, 50 of zelfs in kleinere baden, afhankelijk van de gekozen opzet. Er is geen jury nodig en er kan worden deelgenomen zonder startvergunning. Ook zwemmertjes met een beperking kunnen hier aan deelnemen. Zij hoeven nog geen classificatie te hebben. De wedstrijden kunnen in een 25m bad georganiseerd worden. De wedstrijden hoeven niet te worden aangevraagd bij de KNZB.

Bepalingen SwimFun activiteiten.pdf

Handboek Swimfun wedstrijden is terug te vinden op de website van het KNZB. Sportmodel.


Ready2Race


Doel van de Ready2Race wedstrijden is het voorbereiden op het echte wedstrijdzwemmen. In een veilige setting kunnen kinderen wennen aan de verschillende zwemslagen, maken kennis met verschillende skills en werken aan hun motorische vaardigheden. Er zijn geen beperkingen in leeftijdsgroepen.

Het Ready2Race circuit bestaat uit ca. 5 wedstrijdjes. Verenigingen kunnen zelfstandig, of in samenwerking met andere verenigingen deze wedstrijden organiseren. Er is geen officiƫle jury nodig en er kan worden deelgenomen zonder startvergunning. Ook zwemmertjes met een beperking kunnen hier aan deelnemen. Zij hoeven nog geen classificatie te hebben. De wedstrijden kunnen in een 25m bad georganiseerd worden. De wedstrijden hoeven niet te worden aangevraagd bij de KNZB.

Bepalingen Ready2Race activiteiten.pdf

Handboek Ready2Race wedstrijden is terug te vinden op de website van het KNZB Sportmodel.