MINIOREN & JUNIOREN CIRCUIT

UPDATE - 29 NOVEMBER 2019

Bericht van de KNZB:

Naar aanleiding van de 1e ronde van het Minioren-Junioren Circuit zijn er, op verzoek, vele reacties binnen gekomen. Deels ter verbetering, deels ter ondersteuning van de visie die nu achter deze wedstrijden zit.
Met de verbeterpunten zijn we aan de slag gegaan en we zien dat veel zit in communicatie en een goede voorbereiding op deze wedstrijden.

Qua tellingen voor de Meerkamp kiezen we ervoor om de Minioren te laten tellen op bijvoorbeeld 3 van de 4 onderdelen, of 4 van de 5. Dus 1 minder dan er geprogrammeerd is. Dat is inclusief de Challenge.
Junioren dienen wel alle onderdelen te doen om in aanmerking te komen voor de prijzen. We voorkomen zo dat jonge kinderen afstanden dienen te zwemmen waar zij nog niet aan toe zijn.

Hieronder treffen jullie een aantal documenten die de bepalingen verder ondersteunen.
Deze documenten zijn gericht op de organisatie, op trainers, op officials en op ouders. We hopen dat we met deze slag de verdere rondes soepel kunnen laten verlopen.

Bepalingen en Programma Min-Jun Circuit 2019-2020 (revisie).pdf
Organiseren van Minioren-Junioren wedstrijden.pdf
Official bij een Minioren-Junioren wedstrijd.pdf

Minioren

Miniorenwedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB en vormen al decennialang de basis van het echte wedstrijdzwemmen. De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland.
De Regio organiseert de wedstrijden in het Miniorencircuit in samenwerking met de verenigingen. Voor de minioren is er na afloop van de zes wedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regionale Minioren Finale. Ook is er een speciale teamwedstrijd, de Minioren Club Meet.
Het Miniorencircuit wordt overal in het land georganiseerd, door of namens de Regio in samenwerking met een zwemvereniging. Een overzicht van de dichtstbijzijnde wedstrijden kunt u vinden in de Webkalender.

Junioren

Via dezelfde wedstrijden krijgen junioren zwemmers de kans om de favoriete afstanden te zwemmen maar ook worden ze uitgedaagd om de wat langere en wellicht zwaardere afstanden te zwemmen. Belangrijkste doel van dit circuit is het ontwikkelen van de complete zwemmer!

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes junioren 1 en 2

Challenges

Het Minioren-Junioren circuit heeft in het programma ook een viertal challenges opgenomen. Deze zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren. Hiervan zijn een 4-tal filpjes gemaakt, zodat je kunt zien wat de bedoeling is.

Tijdens een wedstrijd kijkt de jury of de challenge netjes wordt uitgevoerd. Als dat misschien niet het geval is, wordt je tijd wel opgenomen in de uitslagen, maar scoor je helaas geen punten voor de meerkamp.

Er is een beschrijving van de Challenges beschikbaar voor officials, trainers en sporters

 

Ranglijsten

De Miniorenranglijsten zijn terug te vinden op de Ranglijsten pagina.
Voor de junioren zwemmers wordt een landelijke ranglijst bijgehouden, die wordt gebruikt voor plaatsing voor de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen.

Data

Het Minioren & Juniorencircuit bestaan uit 5 wedstrijdrondes:

  • Deel 1 - 28 & 29 september 2019
  • Deel 2 - 14 & 15 december 2019
  • Deel 3 - 18 & 19 januari  2020
  • Deel 4 - 28 & 29 maart 2020
  • Deel 5 - 9 & 10 mei 2020

Programma & Bepalingen

Minioren_Junioren Programma en bepalingen 2019-2020.pdf