Junioren, Jeugd en Senioren Circuit

Banner jjs

 

Junioren

Junioren (-jeugd)wedstrijden zijn een nieuw onderdeel van de KNZB circuits. Via vier wedstrijden krijgen junioren zwemmers de kans om de favoriete afstanden te zwemmen maar ook worden ze uitgedaagd om de wat langere en wellicht zwaardere afstanden te zwemmen. Belangrijkste doel van dit circuit is het ontwikkelen van de complete zwemmer!

Jeugd & Senioren

De jeugdzwemmers worden in dit circuit gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen op een breed scala aan slagen en afstanden. Wel gaat de zwemmer/zwemster al leren om keuzes te maken met het oog op het zwemmen van finales later in het programma.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens junioren 1 t/m jeugd 2 en meisjes junioren 1 t/m jeugd 2. Deze wedstrijden bevatten finales, waarbij per leeftijdsgroep wordt gezwommen om de eer en eventueel prijzen. De organisatie (vereniging of Regio) kan er voor kiezen om ook senioren toe te voegen aan dit circuit. Zij zwemmen dan aparte finales.

Poule indeling

Poule indeling JJS Circuit 2018-2019

De KNZB Regio Oost is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van bovenstaande poule indelingen. Dit overzicht is gemaakt op basis van de gegevens die door de verenigingen zijn aangeleverd.
Eventuele onjuistheden kunnen worden doorgegeven aan:

Data

Het Junioren & Jeugd-circuit bestaan uit 4 wedstrijdrondes:
- 14/15 oktober 2017
- 4/5 november 2017
- 20/21 januari 2018
- 24/25 maart 2018

Bepalingen en bestanden

Bepalingen en programma Junioren & jeugd.pdf

De templates van de wedstrijden zijn via Meet Manager te downloaden.

 

Finales in Meet Manager

Let erop dat de templates met senioren gedownload worden. Deze bevatten reeds de Olympische indeling voor programma's met finale en de finales. Er wordt dus voor de series automatisch een juiste baanindeling gemaakt.

Het bestand Finales in Meet Manager bevat aanwijzingen hoe de juiste zwemmers in de finales geplaatst moeten worden.


In de uitslag worden leeftijden gesplitst. Dit staat ook al in de template. Er komen klassementen met prijzen voor:
meisjes junioren 1, 2, 3
meisjes jeugd 1 en 2
dames senioren
jongens junioren 1 en 2
jongens junioren 3 en 4
jongens jeugd 1 en 2
heren senioren