KNZB WEDSTRIJDCIRCUITS

header circuits algemeen

Voor iedere fase in de zwemloopbaan wil de KNZB een passend zwemaanbod bieden. De KNZB organiseert wedstrijden en competities op landelijk niveau.

Minioren Circuit

Het Minioren Circuit zijn voor onze jongste zwemmers tot 12 jaar en zwemsters tot 11 jaar de zwemwedstrijden waarbij kennis wordt gemaakt met de wedstrijdzwemsport in al haar facetten.
Naast eenvoudige wedstrijden voor beginnende kinderen ook ruimte voor de gevorderde Minioren, waarbij m.n. de veelzijdigheid middels klassementen wordt gestimuleerd.
Dit seizoen omvat het Minioren Circuit weer 4 voorronden en wordt afgesloten met de Regio Minioren Finales.

Junioren & Jeugd Circuit

Na een jaar van afwezigheid is het Junioren-Jeugd circuit terug op de kalender gezet. Een uitstekende wedstrijdreeks om per seizoenshelft alle mogelijke zwemafstanden te zwemmen en daarmee plaatsing voor de Regio- of misschien zelfs de Nederlandse kampioenschappen te bewerkstelligen.

Senioren Team Meet

De Team Meet is een nieuw wedstrijdconcept binnen het zwemmen, passend in de visie van het Sportmodel en voornamelijk gericht op onze senioren zwemmers met ambitie, maar vooral met het idee om met gelijkgestemden de strijd aan te binden in teamverband.
Via drie voorronden in de Regio plaatsen de beste teams per Regio zich voor de Nationale Finale Team Meet. Enkele kenmerken van deze Team Meet zijn: kleine teams, plaats puntentelling (ook in de voorronden), introductie koppelrace, zelf coachen en niet persé vereniging gebonden.