Start nieuwe Basiscursus
27-05-2019

Er is lang en veel over gesproken en hij was al aangekondigd in de KNZB-nieuwsbrief.

Maar nu is het dan eindelijk zover. Met trots kunnen we u melden dat we vanaf nu kunnen starten met de nieuwe E-Learning basiscursus voor de scheidsrechtersopleiding. Hier is een uitgebreid ontwikkeltraject, een samenwerking tussen KNZB/LSC, de Regio’s en TVO aan vooraf gegaan. Gerard Berendsen vertegenwoordigde Regio Oost in dit traject.
Vele uren van overleg en testen hebben er uiteindelijk een mooi product opgeleverd wat dus vanaf nu aan de scheidsrechter opleidingsmogelijkheden is toegevoegd.

Hoe gaat het in zijn werk:
Via de scheidsrechtercoördinator van uw vereniging, kunt u zich aanmelden bij een van de vijf examinatoren in de Regio Oost. Deze zullen er zorg voor dragen dat uw gegevens worden verwerkt en dat u wordt aangemeld.
Vervolgens krijgt u als cursist toegang tot de E-Learning omgeving. Na deze te hebben afgerond, kan de cursist het certificaat van het behaalde theoriegedeelte zelf uitprinten/downloaden, met dit certificaat krijgt de cursist toegang tot het praktijkexamen.
Dit praktijkexamen zal de examinator in overleg met de verenigingscoördinator plannen. (oefenwedstrijd tijdens training of op een Zaterdag)

Praktijk examen;
De cursist zal zijn vaardigheden als W-official hier moeten laten beoordelen, zoals de bediening en invullen wedstrijdverloop met een tablet.
Ook zal de cursist hier zijn fluitvaardigheden laten beoordelen.
Als dit allemaal met voldoende resultaat is afgerond, dan zal dit resulteren in het Certificaat van Bekwaamheid wat eveneens via de website zelf uitprinten/downloaden is.
Het is eventueel ook mogelijk dat de competitieleider een oefenwedstrijd in Sportlink zet voor deze praktijkdag, het is dan mogelijk om live het examen te doen op de tablet.
Dit kan de examinator regelen als de teams die spelen bekend zijn.


Het aanmelden van de kandidaten voor deze nieuwe E-Learning basiscursus voor de scheidsrechtersopleiding, kan men via de volgende examinatoren doen;
Hans Muilenburg     heraanwijzingen@knzboost.nl
Harm Potjewijd       harmenmarja@fo.nl
Bjorn Pastoors        info@bjornpastoors.com
Marcel Temmink      marceltemmink@gmail.com
Gerard Berendsen   scheidsrechteropleiding@knzboost.nl


Met sportieve vriendelijke groet,

Gerard Berendsen
Het Bestuur Regio Oost