Belangrijke nieuwsfeiten

In deze rubriek worden belangrijke mededelingen gepubliceerd, die voor alle verenigingen, officials etc. van belang kunnen zijn.


27-5-2019
Start nieuwe Basiscursus
Er is lang en veel over gesproken en hij was al aangekondigd in de KNZB-nieuwsbrief.
Maar nu is het dan eindelijk zover. Met trots kunnen we u melden dat we vanaf nu kunnen starten met de nieuwe E-Learning basiscursus voor de scheidsrechtersopleiding. Hier is een uitgebreid ontwikkeltraject, een samenwerking tussen KNZB/LSC, de Regio’s en TVO aan vooraf gegaan. Gerard Berendsen vertegenwoordigde Regio Oost in dit traject.
Vele uren van overleg en testen hebben er uiteindelijk een mooi product opgeleverd wat dus vanaf nu aan de scheidsrechter opleidingsmogelijkheden is toegevoegd.

20-11-2019
In memoriam Eugène Dunhoft

foto E.Dunhoft  In de nacht van 14 op 15  november 2019 is Eugène  Dunhoft ten gevolge van een  hart stilstand overleden.
Eugène mocht maar 53 jaar  worden.
Een groot deel van zijn  sportleven heeft Eugène in  het zwembad doorgebracht:
eerst als wedstrijdzwemmer  met vooral de rugcrawl als  specialiteit, later als  waterpolospeler. Dit beviel  hem zo goed dat hij ook nog  coach van een team werd.
Eugène bleef in de  waterpolowereld, nu niet meer als speler of coach maar als scheidsrechter, in 1992 begon zijn loopbaan als scheidsrechter, 27 jaar lang dus…
Hij was altijd wel te vinden voor een extra wedstrijd bij ziekte of verhindering van een collega scheidsrechter.
De eerlijkheid gebied wel te vermelden dat Eugène als scheidsrechter wel wat “eigenaardigheden” had die niet bij alle teams en collega sr’s goed vielen, maar zo zijn er wel meer…………

Behalve in het zwembad kwam Eugène ook vaak in een voetbalstadion, zeker in dat van FC Twente, waar bijna alle thuiswedstrijden , vaak vergezeld door zijn zoon, werden bezocht.
Ook in het buitenland werden regelmatig wedstrijden bezocht bijv. de wedstrijden van Schalke 04.

In het werkzame leven werkte Eugène bij Karwei : de doe het zelf winkel. Dat kwam goed van pas: hij heeft een cascohuis laten bouwen en dat samen met vrienden afgebouwd, daar kwam zijn doe het zelf kennis goed van pas!
Vanuit zijn werk werd er ook geregeld voor de vakbond werk gedaan, samen met zijn vrijwilligerswerk als scheidsrechter en voorheen als trainer en coach van een waterpoloteam geeft dit wel aan dat Eugène ook veel aan “de anderen” dacht en dus een mooie sociale inslag had!
In gedachten zijn wij bij zijn beide kinderen, ouders en andere familieleden ,vrienden en bekenden en wensen hen allen veel sterkte om dit grote verlies een plek te geven.