Officials gezocht
05-07-2021

Zaterdag 16 oktober 2021
Open Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen 2021 in Nijmegen

Gayzwemvereniging De Spetters organiseert op zaterdag 16 oktober de Open Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen 2021. De zwemwedstrijden zijn onderdeel van het jaarlijkse Pink Summer Sports toernooi van Gay Sport Nijmegen en dienen tevens ter voorbereiding voor het zwemtoernooi tijdens EuroGames 2022 in Nijmegen.

pink

Om de organisatie van de beide zwemtoernooien mogelijk te maken, werkt gayzwemvereniging De Spetters nauw samen met de Nijmeegse zwemvereniging AquaNovio‘94. Beide clubs delen hun kennis en ervaring om goede wedstrijden te organiseren.

De Open Nederlandse Gayzwemkampioenschappen worden zaterdagmiddag 16 oktober gehouden in het Erica Terpstrabad in Nijmegen (een 25 meterbad met 8 banen). Er staan voor de middag verschillende disciplines en afstanden op het programma.

Omdat het om een officiële wedstrijd gaat, wordt er een beroep gedaan op officials voor tijdwaarneming. De zwemclubs hopen daarbij op uw medewerking. Wilt u de datum van 16 oktober 2021 alvast reserveren?

Een jaar later, van 27 tot en met 30 juli 2022, vinden de EuroGames2022 plaats in Nijmegen. De EuroGames is een inclusief sportevenement met naar verwachting vijftien verschillende sporten en bijna 2000 deelnemers.

Tijdens de EuroGames zijn er twee zwemdagen, op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2022. De organisatie van de EuroGames hoopt ook dan op uw medewerking. De gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland steunen het initiatief. Zij vinden de EuroGames een goede gelegenheid om Gelderland en Nijmegen als regenboogprovincie en -stad te promoten en om het inclusief sporten (sporten voor iedereen) te promoten.

Officials kunnen zich opgeven via: Astrid van Hest - nike27@online.nl